Sunday, 22 September 2013

Roti Lapis Daging Berkeju


Salam 'alaik..
Cikzann datang lagi.. hari ni dengan resepi baru.
Sebenarnya dah beberapa hari dah nak update post terbaru ni.. tapi disebabkan upload pic fail, jadi baru malam ni lah dapat selesaikan problem tu.. baru le tau apesal..
owh.. gitu je ke problemnyerrr.. cis.
syukur.. blog cikzann dah kembali normal.

i sesaje nak tunjukkan resepi baru..

eh..bukan resepi baru, tapi i aje yg baru cuba..
ianya dah lama dahhhh.. (daku yg tertinggal..)

i saja cuba2 membuatnya.  Berguru dengan mr. gugel.. minta ngan pren, diowg tak kasi.. sib baik boipren cikzann, mr. gugel kasi recipi.. 

Tak susahpun. nak rajin ckit je..
kita yg buat dia. Buat je la acane pun.

Pernah merasai keenakan makanan ni, sebab tu rajin aje nak try. 

and finaly.... alhamdulillah menjadi juga.
Mendapat sambutan hangat cik hubby and his sons.. doternya dah tidur time tu!
Kitorang makan panas- panas.. meleleh cheesenya beb!!!

Oleh itu, diperkenalkan....

.. Roti Lapis Daging Berkeju... ala lasagna tapi guna bread..
nyum..nyum...nyum...
Jom layan.













Resipi : Roti Lapis Daging Berkeju

Panaskan Oven 170'c



Bahan - bahan


daging kisar ramli 4 keping

1 biji bawang besar 
4 biji bawang putih 
Mozzarella Cheese
Susu segar
3 biji telur
spaghetti sauce/blackpepper sauce
Roti secukupnya

Cara - cara :

1. Tumis bawang putih, besar.
2. Masukkan daging dan biar sampai masak. Masukkan sos pilihan korang.
3. Masukkan sayur campur  jika suka
4. Bancuh telur dengan susu.  Celupkan roti dan susun dalam loyang pembakar. Make sure dulang da    sapu majerin. Bila dah susun elok utk layer pertama, tuangkan daging tadi dan ratakan atas roti. taburkan cheese. teruskan untuk layer yg kedua. utk layer kedua tu biar cheese kat atas tu banyak. sebab nnt kalau bakar cheese tu akan serap abis kat daging. Kalau cheese sikit nnt daging layer atas tu jadi kering dek kerana panas oven tu. Bakar selama setengah jam.
Bole gak letakkan cheddar cheese..

Itu aje.

Mudahkan??

~Salam Sayang~





No comments:

Post a Comment