Jom hilangkan bosan..
tengok- tengok gambar puding raja saya ni..
Belum hebat memasak..
nak kena jengah selalu dapur cik Mat Gebu tuk belajar memasak..
Selalu juga buat puding raja kalau bahannya ada ..
Yang paling penting, kena ada jala mas.
Selalunya saya beli kat Kelantan waktu balik kampung. Tahan lama, tapi kena letak kat tempat ais..
Harga jala mas ni kira boleh tahanlah, sebabnya diperbuat daripada kuning telur.
Lagi berkualiti kalau diguna telur itik..
Yang ni, buat sempena bday anak sulung , Harith 12 Feb tuari..
Fuhh..makan macam tu pun sodap..
Ini plak jala mas yang saya maksudkan tu..Baru kuar dari peti ais..
Fungsi jala mas??
Ia hanya sebagai penghias puding raja.. Yang warna kuning tu lah jala mas. Walaupun cuma sebagai penghias, tapi kalau tade.. kurang la bes nyer..
Bak kata orang tak ada serinya..
Ambil sudu ni apa hal..nak ngap la tu...
Rasa jala mas memang manis tapi sodappppp sangat.. Hahahaha.. Jangan makan banyak- banyak sekali gus.. makan sket- sket je ye..
Bukan apa, nanti cepat habisss.. Mahal tu... (uiiii..kedekutnya..hihi)
Apalagi yang ada dalam Puding Raja..Macam- macam ada.. Ada kekacang, ada pisang.. Jom layan gambar puding raja saya.
Terima kasih pada kak Rudhiah ,kakak ipar tersayang..(wahai kakak2 ipar yang lain, korang pun saya sayang tau..), terimakasih kerana banyak berkongsi resepi ngan saya.. banyak resepi dia yang saya dapat... hahahaha....
Bukan curi-curi tau.. Minta dan berguru...
TQ..TQ..TQ..
No comments:
Post a Comment